Hoe Flickering HP Laptop Scherm Configureren

Het flikkerende scherm frustreert echt gebruikers dat het je laptop intern kan beschadigen. Als u geconfronteerd wordt met het flikkerende probleem op uw HP-laptop, moet u contact opnemen met de technici en hen vragen het probleem met betrekking tot uw apparaat op te lossen. Als u een goede kennis van uw computer heeft, kunt u het probleem ook oplossen door de stappen in dit document te volgen. Welnu, er zijn verschillende soorten flikkeringen, waaronder kort en willekeurig flikkeren. De manier waarop uw monitor flikkert, helpt u de boosdoener te vangen.

Laten we nu snel de oplossing voor dit flikkerende probleem op uw HP-laptop oplossen-

STAP 1: Probeer eerst de vernieuwingsfrequentie te wijzigen zodat deze overeenkomt met de mogelijkheden van uw laptopscherm. De vernieuwingsfrequentie is een meting van het aantal keren dat het scherm elke seconde opnieuw wordt getekend.

• Deze instelling is echter gerelateerd aan oudere desktopmonitoren, het kan de kwaliteit van de LCD’s van Liquid Crystal Displays in laptops beïnvloeden.
• Selecteer Schermresolutie door met de rechtermuisknop op het bureaublad te klikken en selecteer vervolgens Geavanceerde instellingen en Monitor. Als deze optie is ingeschakeld, tikt u op een selectievakje naast de “Modi verbergen die deze monitor niet kan weergeven” en selecteert u vervolgens een hogere vernieuwingsfrequentie in de lijst.

STAP 2: Controleer of het stuurprogramma van de grafische kaart up-to-date is. Dit is waarschijnlijk de reden voor het flikkerende beeldscherm van uw HP-laptop. Ga naar Hardware en geluiden in het configuratiescherm en tik vervolgens op Apparaatbeheer.

• Hierna selecteert u Beeldschermadapters, u ziet uw product met fijne details van uw videokaart.
• Ga naar de webpagina met stuurprogramma’s van de fabrikant en zoek vervolgens naar uw model om de juiste stuurprogramma’s te downloaden.
• Anders dan dit, kunt u terugkeren naar een ouder stuurprogramma als het knipperen begon onmiddellijk nadat u uw product hebt bijgewerkt. Ga hierna terug naar Apparaatbeheer, klik met de rechtermuisknop op uw adapter en vervolgens op Stuurprogramma. Tik op Roll Back driver-optie en selecteer Ja om te bevestigen.

STAP 3: Schakel de verticale synchronisatie uit als het probleem optreedt wanneer DirectX of OpenGL in gebruik is. Verticale synchronisatie of VSync vergrendelt de vernieuwingsfrequentie van de toepassing in de vernieuwingsfrequentie van de monitor.

• Normale of horizontale flikkering is verminderd waardoor de kwaliteit van uw afbeelding is verbeterd.

STAP 4: pas het beeldscherm van de laptop op en neer om te controleren of de flikkering gerelateerd is aan beweging. Gewoonlijk treedt flikkeringen op als gevolg van hardwarefouten en onzekere bewegingen van de laptop. Hoogstwaarschijnlijk is de schermkabel los of beschadigd.

Uw laptop moet worden geopend om het probleem te bevestigen, maar probeer dit niet, tenzij u bekend bent met HP Printer Reparatie Service Centrum of uw systeem onder de garantie valt. Anders, voor het beste resultaat, kunt u contact opnemen met onze technici op HP Reparatie Centrum Nederland en verzekerd zijn van optimale ondersteuning door ons toonaangevende technische team.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s